SUŠENE RAJČICE

SUŠENE RAJČICE

Sušene rajčice spadaju u hranu koja nije uobičajena, cijenjene su te se često poslužuju u restoranima kao delicija. Njihov okus obogaćuje razna jela, koriste se kao dodatak umacima, na canapeima, bruschettima, pizzama, focacciama ili kao zasebna namirnica uz sir i... read more >>
JAJA BENEDICT

JAJA BENEDICT

Jaja Benedict su dobila ime po gospodinu i gospođi Benedict. Živjeli su u New Yorku, pripadali su aristokraciji i vikendom bi doručkovali u restoranu. Jednom je kuhar, samo za njih pripremio potpuno novi, poseban doručak. Pripremio je jaja Benedict. Ovaj doručak je... read more >>
EMPANADE

EMPANADE

Empanade su tradicionalno argentinsko jelo. Radi se o jastučićima tijesta koji se mogu puniti različitim nadjevima. Možete ih raditi slatke ili slane i umak prilagoditi punjenju. Danas vam donosim verziju s mljevenim mesom i začinima. Empanade su jelo koje možete... read more >>
TJESTENINA S KOZICAMA I MOTAROM

TJESTENINA S KOZICAMA I MOTAROM

Znate li što je motar? To je biljka koja raste uz more, a možete je vidjeti kako izvire iz stijena. Na našim otocima je jako rasprostranjen. Bere se do kolovoza kada počinje cvjetati pa ga je od tada bolje ne brati jer su mu listovi gorki. Često se kiseli ili sprema... read more >>
POLPETE OD HOBOTNICE I RIŽOTO OD TIKVICA

POLPETE OD HOBOTNICE I RIŽOTO OD TIKVICA

Hobotnica je jako česta namirnica u priobalju. Najčešće je možete naći pečenu sa krumpirima ili skuhanu i spremljenu na salatu. Meni je ukusna u svim varijantama, a posebno u ovim polpetama. Ako niste znali hobotnica ima nisku kalorijsku vrijednost i puna je proteina... read more >>