CANCARELE ZA JUHU

CANCARELE ZA JUHU

U mojoj obitelji se uvijek spremala domaća juha s cancarelama, brzom tjesteninom od jaja i brašna. Za tren bi se zamiješala, a taj miris domaće juhe što bi se provlačio kroz cijelu kuću svi obožavamo!   Cancarele su stari način pripreme tijesta za juhu, moja baka ga... read more >>
TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

Znate li da postoji oko 100 000 vrsta gljiva. One su ujedno i narasprostranjeniji organizmi na svijetu. I ne spadaju ni u biljke, ni u životinje. One su svijet za sebe. U njima mi ima nešto jako lijepo i mistično. Velikim dijelom su neotkrivene, dolaze iz šume i... read more >>
JUHA OD BUNDEVE

JUHA OD BUNDEVE

Svako godišnje doba volim pozdraviti nekom namirnicom i zaželjeti mu dobrodošlicu. Jesen je rezervirana za bundevu. Spoj boja, mirisa i okusa mi potpuno najavljuje novo razdoblje godine. I znate što, jako mu se veselim. Moja mama uvijek govori da ljudi najviše vole... read more >>
ŠALŠA OD POMIDORA NA DVA NAČINA

ŠALŠA OD POMIDORA NA DVA NAČINA

Šalša od pomidora moje je omiljeno jelo, bez dileme. U njemu je smješteno moje djetinjstvo i svi okusi Dalmacije uz koju sam vezana. Kažu da čovjek treba raširiti svoja krila, upoznati razne kulture, običaje i vidjeti svijet, ali da se uvijek najljepše vratiti svojim... read more >>
GRDOBINA U UMAKU OD LIMUNA I KAPARA

GRDOBINA U UMAKU OD LIMUNA I KAPARA

Ako ste u potrazi za brzim, a ukusnim, morskim jelom onda je grdobina u umaku od limuna i kapara idealan izbor. Čak ne morate biti ljubitelj ribe da bi vam se ovo jelo svidjelo, a ono što je najbolje, gotovo je za svega 15-ak minuta.   Znate li zašto je grdobina... read more >>