PARMIGIANA

PARMIGIANA

Parmigiana je složenac od patliđana. Jelo je poteklo iz Italije, a svaka regija ga sprema na svoj način. Ipak, parmigiana sa Sicilije se smatra originalnim receptom. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak mesu. Za složenac vam treba... read more >>
CANCARELE ZA JUHU

CANCARELE ZA JUHU

U mojoj obitelji se uvijek spremala domaća juha s cancarelama, brzom tjesteninom od jaja i brašna. Za tren bi se zamiješala, a taj miris domaće juhe što bi se provlačio kroz cijelu kuću svi obožavamo!   Cancarele su stari način pripreme tijesta za juhu, moja baka ga... read more >>
TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

Znate li da postoji oko 100 000 vrsta gljiva. One su ujedno i narasprostranjeniji organizmi na svijetu. I ne spadaju ni u biljke, ni u životinje. One su svijet za sebe. U njima mi ima nešto jako lijepo i mistično. Velikim dijelom su neotkrivene, dolaze iz šume i... read more >>
JUHA OD BUNDEVE

JUHA OD BUNDEVE

Svako godišnje doba volim pozdraviti nekom namirnicom i zaželjeti mu dobrodošlicu. Jesen je rezervirana za bundevu. Spoj boja, mirisa i okusa mi potpuno najavljuje novo razdoblje godine. I znate što, jako mu se veselim. Moja mama uvijek govori da ljudi najviše vole... read more >>
ŠALŠA OD POMIDORA NA DVA NAČINA

ŠALŠA OD POMIDORA NA DVA NAČINA

Šalša od pomidora moje je omiljeno jelo, bez dileme. U njemu je smješteno moje djetinjstvo i svi okusi Dalmacije uz koju sam vezana. Kažu da čovjek treba raširiti svoja krila, upoznati razne kulture, običaje i vidjeti svijet, ali da se uvijek najljepše vratiti svojim... read more >>