DOMAĆA TJESTENINA, OSAM RAZLIČITIH VRSTA

DOMAĆA TJESTENINA, OSAM RAZLIČITIH VRSTA

Domaća tjestenina je jedna od najboljih stvari koju možete sami napraviti. Ako volite mediteransku hranu i umake, onda je ona neizostavan dio vaše kuhinje.   Ja bi je mogla jesti svaki dan i nikada mi ne bi dosadila. Tjestenina je moj prvi odabir, uvijek.   Domaća... read more >>

PARMIGIANA

Parmigiana je složenac od patliđana. Jelo je poteklo iz Italije, a svaka regija ga sprema na svoj način. Ipak, parmigiana sa Sicilije se smatra originalnim receptom. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak mesu. Za složenac vam treba... read more >>
CANCARELE ZA JUHU

CANCARELE ZA JUHU

U mojoj obitelji se uvijek spremala domaća juha s cancarelama, brzom tjesteninom od jaja i brašna. Za tren bi se zamiješala, a taj miris domaće juhe što bi se provlačio kroz cijelu kuću svi obožavamo!   Cancarele su stari način pripreme tijesta za juhu, moja baka ga... read more >>
TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

TJESTENINA S GLJIVAMA, CRVENIM PAPROM I RICOTTOM

Znate li da postoji oko 100 000 vrsta gljiva. One su ujedno i narasprostranjeniji organizmi na svijetu. I ne spadaju ni u biljke, ni u životinje. One su svijet za sebe. U njima mi ima nešto jako lijepo i mistično. Velikim dijelom su neotkrivene, dolaze iz šume i... read more >>
JUHA OD BUNDEVE

JUHA OD BUNDEVE

Svako godišnje doba volim pozdraviti nekom namirnicom i zaželjeti mu dobrodošlicu. Jesen je rezervirana za bundevu. Spoj boja, mirisa i okusa mi potpuno najavljuje novo razdoblje godine. I znate što, jako mu se veselim. Moja mama uvijek govori da ljudi najviše vole... read more >>