NAMAZ OD KOZICA

NAMAZ OD KOZICA

Namaz od kozica je jedan od mojih najdražih namaza. To je, također i moj “it recept” kada nam u zadnji tren dolaze gosti, a ja moram izvaditi asa iz rukava. Ovaj namaz, osim što je gotov za tren, možete pripremiti u bilo koje doba godine. Kozice, pogotovo one... read more >>
HUMUS – NAMAZ OD SLANUTKA

HUMUS – NAMAZ OD SLANUTKA

Znate li da humus smatraju najzdravijim namazom na svijetu? Osim što je najzdraviji, također je i najpoznatiji namaz Bliskog istoka. Ovaj libanonski namaz od slanutka ima izrazito nježnu teksturu i blagi okus. Na istoku se poslužuje gotovo uz svako jelo. Humus je... read more >>
NAAN KRUH I TZATZIKI UMAK

NAAN KRUH I TZATZIKI UMAK

Naan je indijski kruh koji je omiljen na istoku ali i u svijetu. Sastoji se od brašna, kvasca, vode, jogurta i malo maslinovog ulja. Tajna izrade naan kruha je u premazivanju maslacem i pečenja na jakoj vatri. Jednom kada ga probate, možete samo tražiti još.... read more >>
TAPENADA ILI NAMAZ OD MASLINA

TAPENADA ILI NAMAZ OD MASLINA

Tapenada je naziv za namaz od maslina. Dolazi s juga Francuske, iz prelijepe Provanse. Može se raditi od crnih ili zelenih maslina, ovisno što vam je draže. Zanimljivo je kako tapenada ne nosi naziv po maslinama. Naime, kažete li u Provansi riječ tapeno, reći ćete... read more >>
PESTO NA 6 NAČINA

PESTO NA 6 NAČINA

Pesto je gusta, aromatična krema dobivena usitnjavanjem sastojaka u mužaru. Riječ pestare u talijanskom jeziku znači drobiti, gnječiti, mrviti. U Dalmaciji bi rekli peštati. Najpoznatiji pesto je onaj od bosiljka. Puni naziv ovog pesta je pesto genovese. Kako mu i... read more >>