NAMAZ OD ČVARAKA

NAMAZ OD ČVARAKA

Ako volite čvarke, tada će vam ovaj namaz biti pravo otkriće. Moja baka je uvijek radila čvarke, mi ih zovemo žmare. Sjećam se da bi ih spremila u duboki plavi lonac, koji bi kasnije stavila na jednu komodu. Ja bi, kao dijete, svako malo odšetala do te komode i uzela... read more >>
NAMAZ OD SKUTE NA PREPEČENOM KRUHU S TOSTIRANIM VOĆEM

NAMAZ OD SKUTE NA PREPEČENOM KRUHU S TOSTIRANIM VOĆEM

Nedjelja ujutro mi je idealna za kasne doručke i dugo ispijanje kave. Tada se nigdje ne žurimo i stignemo uživati u zajedničkim trenutcima i doručku.   Prije nekoliko godina sam naišla na pojam grilanog voća i odlučila ga probati. Vodila sam se onom, ako ga jedemo... read more >>
DOMAĆI BEŠAMEL UMAK

DOMAĆI BEŠAMEL UMAK

Danas sam spremala lazanje, uz njih mi je domaći bešamel obavezan. Ne samo da je obavezan nego je on presudan da bi lazanje bile ukusne. Bešamel jelu daje kremoznost, poveže sastojke i jelo učini sočnijim i ukusnijim. Bez domaćeg bešamela neka jela naprosto ne treba... read more >>
NAMAZ OD KOZICA

NAMAZ OD KOZICA

Namaz od kozica je jedan od mojih najdražih namaza. To je, također i moj “it recept” kada nam u zadnji tren dolaze gosti, a ja moram izvaditi asa iz rukava. Ovaj namaz, osim što je gotov za tren, možete pripremiti u bilo koje doba godine. Kozice, pogotovo one... read more >>
HUMUS – NAMAZ OD SLANUTKA

HUMUS – NAMAZ OD SLANUTKA

Znate li da humus smatraju najzdravijim namazom na svijetu? Osim što je najzdraviji, također je i najpoznatiji namaz Bliskog istoka. Ovaj libanonski namaz od slanutka ima izrazito nježnu teksturu i blagi okus. Na istoku se poslužuje gotovo uz svako jelo. Humus je... read more >>
NAAN KRUH I TZATZIKI UMAK

NAAN KRUH I TZATZIKI UMAK

Naan je indijski kruh koji je omiljen na istoku ali i u svijetu. Sastoji se od brašna, kvasca, vode, jogurta i malo maslinovog ulja. Tajna izrade naan kruha je u premazivanju maslacem i pečenja na jakoj vatri. Jednom kada ga probate, možete samo tražiti još.... read more >>