REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

Ako ste u potrazi za jednostavnim, a opet preukusnim i pravim ljetnim jelom, onda ste na dobroj stranici.   Ne znam za vas, ali meni nema više ljetnog jela od pašte na pomidore. To mi je nekako klasik. I iako ga jedem i spremam kroz cijelu godinu, svaki dolazak... read more >>
SOURDOUGH KRAFNE

SOURDOUGH KRAFNE

Ovo su definitivno najbolje krafne koje sam probala. Mekane su, prozračne, a opet prepune okusa. Nisu šuplje, ali imaju divno rupičasto tijesto zahvaljujući starteru i fermentaciji.   Dugo vremena sam bila u potrazi za krafnama s bogatim tijestom, a da su opet... read more >>
ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

Volite li šparoge? Ako ste ljubitelj ovog specifičnog povrća onda će vam se svakako svidjeti recept. A jeste li ikada brali divlje šparoge? Kod nas u Dalmaciji je običaj ići u šparoge. U proljeće ih ima posvuda, uglavnom su samonikle i možete ih pronaći bilo gdje u... read more >>
TATARSKI BIFTEK

TATARSKI BIFTEK

Tatarki biftek je delicija koju sam zavoljela uz svog supruga. Ako ga niste probali dosada, svakako vam savjetujem da ga probate. Možda vam pomisao da jedete sirovo meso nije toliko primamljiva, ali moram vas razuvjeriti. Tatarski je mnogo više od komada sirovog mesa.... read more >>
NAMAZ OD BAKALARA

NAMAZ OD BAKALARA

Za Badnjak se kod nas tradicionalno jede bakalar. Uglavnom se sprema bianco ili na brdudet s krumpirom i/ili tjesteninom. Svake godine dosada je baka spremala obiteljski ručak i svoj poznati bakalar.   Ove godine je cijela obitelj bila kod nas, a jelovnik za... read more >>
DOMAĆA MAJONEZA

DOMAĆA MAJONEZA

Kako napraviti domaću majonezu i zašto ne uspijeva uvijek? Ne brinite, problem majoneze ćemo riješiti odmah! Otkrit ću vam trik kako ćete je napraviti, a da vam uvijek uspije. No, prije toga idemo razjasniti što to majonezu čini ovako divno kremastom. Majoneza se... read more >>