JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

Japanski mliječni kruh je najmekaniji i najpjenastiji mliječni kruh ikada. Ne mogu vam ni opisati koliko je ukusan, jednostavno se topi u ustima.   Za njegovu mekoću je zasluzan tangzhong. I koliko god ova riječ može zvučati komplicirano, riječ je o... read more >>
IRSKI SODA KRUH

IRSKI SODA KRUH

Jeste li probali irski soda kruh? Ako tražite kruh punog okusa koji će biti gotov za manje od sat vremena onda je ovaj kruh idealan za vas.   Irski soda kruh ne sadrži kvasac, samo sodu- kako ste vjerujem, i sami zaključili iz naziva. Divno je mekan i prepun je okusa.... read more >>
KRUH OD PALENTE

KRUH OD PALENTE

Kruh od palente možete jesti kao kruh ili kao kolač. Recept dolazi iz Amerike, a amerikancima je neizostavan na stolu za njihov najpoznatiji blagdan – Dan zahvalnosti.   U dosta recepata se koristi šećer, u nekima se kombinira i šećer i med. Meni je najdraži s... read more >>
NAJJEDNOSTAVNIJI KRUH KOJI SE NE MIJESI

NAJJEDNOSTAVNIJI KRUH KOJI SE NE MIJESI

Izrada domaćeg kruha ponekad može biti zahtjevna iz više razloga. Uz užurbani ritam teško je svakodnevno peći domaći kruh.   Uz to, treba i vremena da se savlada njegova izrada. Ja se u početcima svog kuhanja nikad nisam usudila izrađivati tijesta, o kruhu da i ne... read more >>
STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

Da biste zakoračili u sourdough svijet potreban vam je starter. Starter je domaći kvasac proizveden od brašna i vode, najkraće rečeno. Naravno, starter je puno, puno više od ove jednostavne rečenice i dva sastojka. On je srce vašeg kruha.   Ujedno, starter je i prvi... read more >>