POHANI KRUH

POHANI KRUH

Što radite s ostatcima kruha koji vam ostanu sutradan? Jeste li ikada pohali kruh? Ovo je jedan od naših omiljenih doručaka. Slatki pohani kruh preliven javorovim sirupom ili posut šećerom.     Sjećam se da je Kiara kao malena imala fazu pohanog kruha. Stalno ga je... read more >>
LCHF KRUŠČIĆI

LCHF KRUŠČIĆI

  Recept za ove preukusne kruščiće nije moja zasluga, imam ga već duže vrijeme i jedan mi je od dražih kruščića ovog tipa (uz oopsie kruh).   Kako mi često šaljete upite vezane za kruh, a i volite ih peći, bilo je vrijeme da na blogu imamo i nešto od LCHF kuhinje toga... read more >>
AROMATIČNI KRUH U LONCU ZA CVIJEĆE

AROMATIČNI KRUH U LONCU ZA CVIJEĆE

Volite li peći kruh? Ja sam postala pravi zaljubljenik u pekarstvo i tijesta. Obožavam miris dizanog tijesta, cijeli proces njegove izrade i na kraju, naravno, prekrasan, domaći i mirisni proizvod.     Kruhovi mi imaju posebno mjesto u gastronomiji. Ovih dana sam im... read more >>
BRZI RUSTIKALNI KRUŠČIĆI

BRZI RUSTIKALNI KRUŠČIĆI

Brzi rustikalni kruščići su idealni u onim trenutcima kada za sat vremena želite imati ispečene mekane i tople kruščiće.   Ja ih radim ujutro za doručak ili kada nam dolaze gosti u zadnji tren. Jel’ volite topli i mirisni kruh? Meni je uz njega sve ljepše i... read more >>
KRUH OD HELJDINOG I CRNOG BRAŠNA S ORASIMA

KRUH OD HELJDINOG I CRNOG BRAŠNA S ORASIMA

Pečete li sami kruh? Ako ne, trebali bi. Dimenzija kruha će vam se zauvijek promjeniti. Ovu namirnicu, bez lažnog sjaja možemo postaviti na sami tron gastronomije.   Sigurno ste čuli barem za jednu od poznatih izreka: Trbuhom za kruhom, Kruh sa sedam kora, Kruha i... read more >>
BRZI KRUH OD PIROVOG BRAŠNA KOJI ĆETE OBOŽAVATI

BRZI KRUH OD PIROVOG BRAŠNA KOJI ĆETE OBOŽAVATI

Pir je jedna od najstarijih žitarica na svijetu i iznimno vrijedna namirnica na vašem stolu. Za razliku od pšenice, pirovo brašno sadrži manje glutena te je bogato vlaknima i mineralima. Ujedno, pir ima manje kalorija, a više proteina od pšenice. Možete ga koristiti... read more >>