ORZOTTO S GLJIVAMA

ORZOTTO S GLJIVAMA

Orzotto je jelo poput risotta, samo što se ne radi s rižom već s ječmom. Jednostavno je za pripremu i može se kombinirati s različitim sastojcima poput povrća, mesa i sl.   Ječam je kao cjelovita žitarica iznimno hranjiv te se preporučuje u ishrani, razlog više da ga... read more >>
GöZLEME, TURSKE SLANE PALAČINKE

GöZLEME, TURSKE SLANE PALAČINKE

Gözleme su turske palačinke, odnosno flatbead koji se najčešće radi sa špinatom i feta sirom. Jednostavne su za pripremu i zaista jako ukusne. Ja ih ponekad punim s gljivama i špinatom ili sa zeljem. Bilo koja od ovih kombinacija je jako ukusna.     Tijesto za gözleme... read more >>
CEZAR SALATA

CEZAR SALATA

Sigurno ste čuli za Cezar salatu. Kombinacija salate, piletine, croutonsa, parmezana i umaka jedna je od najomiljenijih kombinacija na svijetu.   Ova salata za svoju popularnost može zahvaliti i lancima fast food restorana koji su je uvrstili u svoju ponudu.   Cezar... read more >>
TJESTENINA S PESTOM OD ŠPAROGA I RIKULE

TJESTENINA S PESTOM OD ŠPAROGA I RIKULE

Ako ste u potrazi za jednostavnim i brzim jelom, ova tjestenina će vas oduševiti.   Pesto od šparoga i rikule je nježan, ali dovoljno aromatičan pesto prožet notom šparoga. Divno se slaže sa svim vrstama tjestenine, a možete ga poslužiti i uz razne salate, meso i... read more >>
CIABATTA

CIABATTA

Ciabatta je kruh koji posebno volim. Obožavam njegov rustikalni izgled, rupice kojima je prožet i taj miris domaćeg, starinskog kruha.   Po svojoj debljini podsjeća na pogaču, ali je štruca. Ja ga volim poslužiti kao veliku bruschettu kada mi dolazi društvo. Sutradan... read more >>
TORTILJA ČIPS

TORTILJA ČIPS

Volite li tortilje? Ja ih spremam barem jednom tjedno, moja Kiara ih toliko obožava da ih koristi umjesto kruha za skoro pa sve.   Tortilja čips možete jednostavno napraviti od gotovih tortilja. Čips je gotov za nekoliko minuta i idealan je za sve dipove, namaze i... read more >>