SACHER TORTA

SACHER TORTA

Sacher tortu ne treba posebno predstavljati. Ona je jedna od najpoznatijih torti na svijetu. Osmislio ju je tada mladi kuhar Franz Sacher, a mnogo godina kasnije ju je proslavio njegov sin Eduard koji je nastavio tradiciju izrade torte. Na posljetku je Eduard otvorio... read more >>
DUKATI, PREDIVNA MALENA PECIVA S UMAKOM OD VANILIJE

DUKATI, PREDIVNA MALENA PECIVA S UMAKOM OD VANILIJE

Za dukate sam prvi put čula u Beču. Ta divna, pjenasta i mekana peciva neodoljivo podsjećaju na klasične buhtle, samo što su neopisivo mekanija. Razlika je i u veličini, dukati su manji te nemaju nikakvo punjenje. Iskreno, ni ne treba im, vjerujte mi.   Dukati se... read more >>
BOBIĆI

BOBIĆI

Bobići su slatkiši na koje prve pomislim kada se spomenu dalmatinski tradicionalni recepti. Ovi maleni keksići imaju posebno mjesto u dalmatinskim kuharicama, ali i uspomenama.   Ako ste bili u Splitu, a niste probali bobiće iz Bobisa, propustili ste zaista puno. Ove... read more >>
ČOKOLADNE KOCKE

ČOKOLADNE KOCKE

Čokoladne kocke su kolač koji se u našoj obitelji radi često. Radi ga moja mama i na našim stolovima je za sve prigode, slavlja i većinu obiteljskih ručkova. Obožavamo ga!     Osim toga, jednostavne su ta pripremu i brzo su gotove. Ako volite čokoladne kolače ovaj će... read more >>
KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

Izrada kruha ne mora uvijek biti dugotrajna, zahtjevna ni teška. Kruh s praškom za pecivo je gotov za svega pola sata. Osim toga, jako je ukusan i mekan.   Ovaj kruh je prvi napravila Kiarina baka, moja mama i Kiari se jako svidio. Recept je preuzela od nje te ga malo... read more >>
SENDVIČ KRUH IZ KALUPA ZA KRUH

SENDVIČ KRUH IZ KALUPA ZA KRUH

Sendvič kruh je jedan od najmekanijih bijelih kruhova koje radim. Divno je mekan i lagan. Podsjeća na brioche zbog maslaca i mlijeka, a opet je pravi bijeli kruh. Omiljen je u mojoj obitelji i zadnje vrijeme ga baš često pečem.   Za vrijeme karantene kruh je namirnica... read more >>