USKRSNA POGAČA

USKRSNA POGAČA

Bliži nam se Uskrs, a to znači samo jedno. Vrijeme je za uskrsnu pogaču, pincu ili sirnicu.   Kada sam bila mala pogače je uvijek radila moja baka. Radila bi ih za cijelu obitelj, a sva djeca bi se okupila oko nje i pomagala joj. Uz pogače smo radili i pletenice u... read more >>
SLANI KARAMEL

SLANI KARAMEL

Slani karamel je jedna od najboljih stvari koju možete napraviti sami. I to za tren. Ako pripazite na par detalja, jako je jednostavan za pripremu.   Ne znam za vas, ali ja karemel OBOŽAVAM! Onako na kvadrat, s velikim slovima na kvadrat! Divan mi je kao preljev... read more >>
PIŠKOTI (BISCOTTI SAVOIARDI, LADYFINGERS)

PIŠKOTI (BISCOTTI SAVOIARDI, LADYFINGERS)

Piškoti, odnosno biscotti savoiardi, kako im je originalno ime, dolaze iz Italije. Poznati su i kao ladyfinger zbog specifičnog oblika nalik prstu.   Nastali su krajem 15. stoljeća na dvoru vojvode Savoy-a. Napravljeni su posebno za posjet kralja Francuske, a kasnije... read more >>
DOMAĆA GRANOLA SA POPPIES INTEGRALNOM RIŽOM

DOMAĆA GRANOLA SA POPPIES INTEGRALNOM RIŽOM

Granola je već neko vrijeme na listi omiljenih doručaka diljem svijeta. Nije ni čudo ako uzmete u obzir da je ovo jedan od najbržih obroka, a da sadrži niz hranjivih sastojaka. Možete ju kombinirati s čim god želite, od jogurta, mlijeka, pudinga, sokova i sl.  ... read more >>
JEDNOSTAVNA BEZGLUTENSKA TORTA OD RICOTTE, BADEMA I LIMUNA

JEDNOSTAVNA BEZGLUTENSKA TORTA OD RICOTTE, BADEMA I LIMUNA

Ovu tortu volim iz više razloga. Jako je sočna i dugo ostaje svježa. Osim toga, sadrži i moje omiljene namirnice, bademe i ricotta sir. Njih bi mogla jesti svaki dan, a da mi nikada ne dosade. Uz sve to, ova torta je i jako, jako jednostavna.   U njoj nema nimalo... read more >>
LAZANJE

LAZANJE

Jedna od prvih asocijacija na Italiju su mi lazanje. I pašta. Mnogo pašte u svim mogućim oblicima. Ako niste znali, obožavam talijansku kuhinju i ono što ona predstavlja.     Obitelj za velikim kamenim stolom ispod masline, djeca trče oko kuhinjskog stola punog brašna... read more >>