GRISSINI

GRISSINI

Grissini ili breadsticks (štapići od kruha) jedni su od omiljenijih snackova na svijetu. Kao i većina jela od tijesta, potječu iz Italije. Nastali su jos u 17. stoljeću, a smatra se da ih je izumio talijanski pekar Antonio Brunero iz Turina.     Grissine je u principu... read more >>
CHOCO CHIP KEKSIĆI

CHOCO CHIP KEKSIĆI

Mislim da ne postoji recept koji sam više puta testirala od ovoga. Choco chip keksići su mi oduvijek bili sinonim za kekse. Za ove kekse postoji bezbroj sličnih recepata i toliko su omiljeni da vjerujem da su ih svi barem jednom probali napraviti.   Kakve choco chip... read more >>
SOMERSBY CIDER CRULLERS

SOMERSBY CIDER CRULLERS

Ako se pitate što su to crullersi, biti će vam odmah jasnije ako poznajete churrose. Razlika je u samom obliku i načinu na koji se prže. Crullersi su okrugli poput prstena dok su churrosi ravni poput štapića.     Crullersi su, kao i churrosi rađeni od predivnog choux... read more >>
SOURDOUGH KRAFNE

SOURDOUGH KRAFNE

Ovo su definitivno najbolje krafne koje sam probala. Mekane su, prozračne, a opet prepune okusa. Nisu šuplje, ali imaju divno rupičasto tijesto zahvaljujući starteru i fermentaciji.   Dugo vremena sam bila u potrazi za krafnama s bogatim tijestom, a da su opet... read more >>
FROZEN YOGURT (ZAMRZNUTI JOGURT) OD JAGODE

FROZEN YOGURT (ZAMRZNUTI JOGURT) OD JAGODE

Volite li frozen yogurt? Ja ga obožavam. Divno je osvježavajuć i idealna je zamjena za sladoled. S tim da frozen yogurt možete jesti bez grižnje savjesti. Savršeno, zar ne?     Za tren je gotov, treba vam samo blender ili sjeckalica, jagode, jogurt i malo meda ili... read more >>
BAGELS PECIVA

BAGELS PECIVA

Kaže se da postoje dvije vrste ljudi na svijetu. Oni koji vole gumastiji, žilaviji okus bagelsa i oni koji vole mekanije, manje kuhane bagelse. Ali, kako god okrenemo, bagelse vole svi!     Dugo vremena sam smatrala da se najbolji bagelsi mogu naći samo u New Yorku.... read more >>