QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

Quiche je jelo koje možete poslužiti u bilo koje doba dana. Idealan je za doručak, brunch ili kasnu večeru. Možete ga servirati kao prilog ili glavno jelo, a varijanti je bezbroj.   Ako volite šparoge, ovaj quiche ćete obožavati. Prhko tijesto s kremastim nadjevom od... read more >>
DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

Pljukanci su tradicionalna tjestenina koja ima svoj specifičan izgled. Radi se od brašna i vode, te je zaista preukusna.   Zbog svoje jednostavne pripreme i samo dva sastojka održala se kroz povijest kao jedna od omiljenih domaćih tjestenina.   Za njenu pripremu vam... read more >>
TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

Ovi jednostavni trokutići su idealan snack kad vam navrati društvo. Možete ih poslužiti uz društvene igre, filmsku večer ili kao brzu i preukusnu večeru za ukućane.   Trokutići se sastoje od gotovih kora za savijače, špinata i ricotta sira. Možete ih raditi u... read more >>
SACHER TORTA

SACHER TORTA

Sacher tortu ne treba posebno predstavljati. Ona je jedna od najpoznatijih torti na svijetu. Osmislio ju je tada mladi kuhar Franz Sacher, a mnogo godina kasnije ju je proslavio njegov sin Eduard koji je nastavio tradiciju izrade torte. Na posljetku je Eduard otvorio... read more >>
DUKATI, PREDIVNA MALENA PECIVA S UMAKOM OD VANILIJE

DUKATI, PREDIVNA MALENA PECIVA S UMAKOM OD VANILIJE

Za dukate sam prvi put čula u Beču. Ta divna, pjenasta i mekana peciva neodoljivo podsjećaju na klasične buhtle, samo što su neopisivo mekanija. Razlika je i u veličini, dukati su manji te nemaju nikakvo punjenje. Iskreno, ni ne treba im, vjerujte mi.   Dukati se... read more >>
BOBIĆI

BOBIĆI

Bobići su slatkiši na koje prve pomislim kada se spomenu dalmatinski tradicionalni recepti. Ovi maleni keksići imaju posebno mjesto u dalmatinskim kuharicama, ali i uspomenama.   Ako ste bili u Splitu, a niste probali bobiće iz Bobisa, propustili ste zaista puno. Ove... read more >>