Ova torta odiše svojom jednostavnošću i ljepotom. Na prvi pogled će vam se učiniti kao da ćete probati klasičan biskvit, sve dok vas prvi zalogaj potpuno ne očara i razuvjeri. Maslinovo ulje, bademi i agrumi… ljeto i Dalmacija. Ovu tortu posebno volim raditi u... read more >>
Lavanda u slasticama? Veliko DA! Ali dozirana, i u mjeri, prije svega. Ako mene pitate, lavanda se divno slaže s medom, limunom ili bademima. Slaže se i s mnogim drugim okusima, ali ja je volim uz ove najviše. U ovom kolaču lavanda se nježno provlači kroz... read more >>
Orzotto je jelo poput risotta, samo što se ne radi s rižom već s ječmom. Jednostavno je za pripremu i može se kombinirati s različitim sastojcima poput povrća, mesa i sl. Ječam je kao cjelovita žitarica iznimno hranjiv te se preporučuje u ishrani, razlog više da ga... read more >>
Baskijski cheesecake je jedan od najjednostavnijih cheescake-ova i torti od sira. Za njegovu pripremu vam treba nekoliko sastojaka koje smiksate i cheese je spreman za pečenje. Ono što posebno volim kod njega je ta divan rustikalni izgled. Ovaj cheese se peče u... read more >>
Gözleme su turske palačinke, odnosno flatbead koji se najčešće radi sa špinatom i feta sirom. Jednostavne su za pripremu i zaista jako ukusne. Ja ih ponekad punim s gljivama i špinatom ili sa zeljem. Bilo koja od ovih kombinacija je jako ukusna. Tijesto za gözleme... read more >>
Ovi tanki čips keksi od kokosa i jagode su u najmanju ruku toliko ukusni i zanimljivi da ćete ih morati ponoviti jako brzo, vjerujte mi! Keksići su jedna posebna kategorija, u mojoj kuhinji i na blogu. Uvijek ih imam pripremljene u vitrini, barem dvije vrste. Djeca... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!