TORTA OD BADEMA I MASLINOVOG ULJA

TORTA OD BADEMA I MASLINOVOG ULJA

Ova torta odiše svojom jednostavnošću i ljepotom. Na prvi pogled će vam se učiniti kao da ćete probati klasičan biskvit, sve dok vas prvi zalogaj potpuno ne očara i razuvjeri.   Maslinovo ulje, bademi i agrumi… ljeto i Dalmacija. Ovu tortu posebno volim raditi u... read more >>
KOLAČ OD LIMUNA I LAVANDE

KOLAČ OD LIMUNA I LAVANDE

Lavanda u slasticama? Veliko DA! Ali dozirana, i u mjeri, prije svega.   Ako mene pitate, lavanda se divno slaže s medom, limunom ili bademima. Slaže se i s mnogim drugim okusima, ali ja je volim uz ove najviše.     U ovom kolaču lavanda se nježno provlači kroz... read more >>
ORZOTTO S GLJIVAMA

ORZOTTO S GLJIVAMA

Orzotto je jelo poput risotta, samo što se ne radi s rižom već s ječmom. Jednostavno je za pripremu i može se kombinirati s različitim sastojcima poput povrća, mesa i sl.   Ječam je kao cjelovita žitarica iznimno hranjiv te se preporučuje u ishrani, razlog više da ga... read more >>
BASKIJSKI CHEESECAKE

BASKIJSKI CHEESECAKE

Baskijski cheesecake je jedan od najjednostavnijih cheescake-ova i torti od sira. Za njegovu pripremu vam treba nekoliko sastojaka koje smiksate i cheese je spreman za pečenje.   Ono što posebno volim kod njega je ta divan rustikalni izgled. Ovaj cheese se peče u... read more >>
GöZLEME, TURSKE SLANE PALAČINKE

GöZLEME, TURSKE SLANE PALAČINKE

Gözleme su turske palačinke, odnosno flatbead koji se najčešće radi sa špinatom i feta sirom. Jednostavne su za pripremu i zaista jako ukusne. Ja ih ponekad punim s gljivama i špinatom ili sa zeljem. Bilo koja od ovih kombinacija je jako ukusna.     Tijesto za gözleme... read more >>
KEKSI OD KOKOSA I DEHIDRIRANE JAGODE

KEKSI OD KOKOSA I DEHIDRIRANE JAGODE

Ovi tanki čips keksi od kokosa i jagode su u najmanju ruku toliko ukusni i zanimljivi da ćete ih morati ponoviti jako brzo, vjerujte mi!   Keksići su jedna posebna kategorija, u mojoj kuhinji i na blogu. Uvijek ih imam pripremljene u vitrini, barem dvije vrste. Djeca... read more >>