JEDNOSTAVNA TORTA OD JAGODA

JEDNOSTAVNA TORTA OD JAGODA

Proljeće posebno volim zbog jagoda. Toliko kratko ih se može naći da ih se zaželim svaki put iznova. Volite li kolače s jagodama? S njima mi nekako ide nešto prozračno i lagano, pomalo pjenasto. Lagani biskviti ili beze kore.   Za ovo proljeće imam nekoliko recepeta s... read more >>
MADELEINES

MADELEINES

Madeleines su jedni od najpozatijih francuskih kolačića. Za njihovo nastajanje se vežu različite legende, a zna se da su nastali u 18.stoljeću. Jedno vrijeme su bili pomalo zaboravljeni, ali su zahvaljujući Proustu i njegovom predivnom djelu In Search Of Lost Time... read more >>
ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

Volite li šparoge? Ako ste ljubitelj ovog specifičnog povrća onda će vam se svakako svidjeti recept. A jeste li ikada brali divlje šparoge? Kod nas u Dalmaciji je običaj ići u šparoge. U proljeće ih ima posvuda, uglavnom su samonikle i možete ih pronaći bilo gdje u... read more >>
NEW YORK STYLE CHEESCAKE

NEW YORK STYLE CHEESCAKE

Kada je u pitanju cheescake, ovo je definitivno moj najdraži. Savršeno je kremast, jednostavno vas osvoji na prvi zalogaj.     Cheesecake je jedan od najomiljenijih kolača na svijetu, a New York grad u kojem ćete naići na najbolji cheese na svijetu. Ako se pitate u... read more >>
DOMAĆI GRAHAM KREKERI

DOMAĆI GRAHAM KREKERI

Domaći graham krekeri su keksići koje često radim. Obožavam ih vidjeti u vitrini u staklenoj kutiji za kekse. Ovi keksići su mi za sve: za čaj, kavu, mlijeko, smoothie, puding ili uz neku finu kremu.   Ako niste znali, graham je integralno brašno koje se dobiva... read more >>
FOCACCIA S MASLINAMA, RAJČICAMA I RUŽMARINOM

FOCACCIA S MASLINAMA, RAJČICAMA I RUŽMARINOM

Focaccia je jedan od razloga zbog kojih mi je talijanska kužina toliko draga.   Ovo tijesto s maslinovim uljem, oblikovano kao pogača me osvojilo na prvi zalogaj. Od tada sam isprobala razne varijante i stalno sam u potrazi za savršenom kombinacijom.   Na blogu imate... read more >>