BRZI KOLAČ OD JABUKE I MRKVE S KREMOM OD SIRA I LIMUNA

BRZI KOLAČ OD JABUKE I MRKVE S KREMOM OD SIRA I LIMUNA

Volite li mekane i sočne kolače koje smiksate za tren? Sigurna sam da volite jednako kao i ja! Zato je ovaj kolač savršen odabir. Često ga biram kad se zaželim slatkog doručka i pripremim ga večer prije.   Osim u klasičnom obliku iz padele, možete ga raditi i u obliku... read more >>
PADIŠPANJ

PADIŠPANJ

Padišpanj je tradicionalni kolač koji se sprema već generacijama. Sastoji se od samo tri sastojska: jaja, brašna i šećera.   Padišpanj je pjenast, pun okusa i mirisa, divan starinski kolač. Neobično ime se u principu lako prevodi. Kruh iz Španjolske – Pan di... read more >>
ARAMBAŠIĆI

ARAMBAŠIĆI

Arambašići su jelo koje je u našu obitelj donijela moja baka Sonja. Baka je bila rodom iz Drniša, a arambašići su tradicionalno jelo toga kraja. Smatra se da su dobili ime po harambašama, vođama alkara. Naime, arambašići se slažu u lonac za kuhanje jedan do drugog,... read more >>
ARANCINI I LIMUNCINI

ARANCINI I LIMUNCINI

Kada ste u prilici nabaviti domaće limune i naranče, tada ih je šteta ne iskoristiti cijele. Jedan od najboljih načina za to je da ušećerite njihovu koricu.   Arancini (ušećerene korice naranče) i limuncini (ušećerene korice limuna) su poslastica koja je jako... read more >>

AROMATIČNI KRUH U LONCU ZA CVIJEĆE

Volite li peći kruh? Ja sam postala pravi zaljubljenik u pekarstvo i tijesta. Obožavam miris dizanog tijesta, cijeli proces njegove izrade i na kraju, naravno, prekrasan, domaći i mirisni proizvod.     Kruhovi mi imaju posebno mjesto u gastronomiji. Ovih dana sam im... read more >>
TATARSKI BIFTEK

TATARSKI BIFTEK

Tatarki biftek je delicija koju sam zavoljela uz svog supruga. Ako ga niste probali dosada, svakako vam savjetujem da ga probate. Možda vam pomisao da jedete sirovo meso nije toliko primamljiva, ali moram vas razuvjeriti. Tatarski je mnogo više od komada sirovog mesa.... read more >>