STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

Da biste zakoračili u sourdough svijet potreban vam je starter. Starter je domaći kvasac proizveden od brašna i vode, najkraće rečeno. Naravno, starter je puno, puno više od ove jednostavne rečenice i dva sastojka. On je srce vašeg kruha.   Ujedno, starter je i prvi... read more >>
PAHULJASTA TORTA OD KOKOSA

PAHULJASTA TORTA OD KOKOSA

Ova torta mi je ljeto. I iako je spremam kroz cijelu godinu, najdraža mi je upravo sada. Možda jer me asocira na more, otoke i pijesak. Možda zato jer je bijela, nježna i pahuljasta. Kako god, ljetna mi je i obožavam je.     Biskvit joj je rađen od kombinacije glatkog... read more >>
VAFLI

VAFLI

Zadnjih dana vafle pečem stalno. Za dobručak, za na plažu, za užinu. Do nedavno ih nisam radila, nisam ni imala aparat za vafle. Nekako, nisam o njima nikad ni razmišljala.   Onda sam dobila upit za recept za vafle na blogu. Pa mi je zatrebao aparat za izradu korneta.... read more >>
SLADOLED OD VANILIJE

SLADOLED OD VANILIJE

Ljeto posebno volim zbog sladoleda. Ne znam ima li išta bolje od kombinacije kremastog hladnog sladoleda i toplog ljetnog dana? Pa ima, ako je sladoled domaći, naravno.   Ne znam jeste li ikada radili svoj sladoled?  Ako jeste onda znate o čemu govorim. Divno je... read more >>