GRDOBINA U UMAKU OD LIMUNA I KAPARA

GRDOBINA U UMAKU OD LIMUNA I KAPARA

Ako ste u potrazi za brzim, a ukusnim, morskim jelom onda je grdobina u umaku od limuna i kapara idealan izbor. Čak ne morate biti ljubitelj ribe da bi vam se ovo jelo svidjelo, a ono što je najbolje, gotovo je za svega 15-ak minuta.   Znate li zašto je grdobina... read more >>
PAVLOVA SA ŠUMSKIM VOĆEM

PAVLOVA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Pavlova je najpoznatija torta s beze korama i jedna od mojih najdražih torti općenito. Ova torta je dobila ime po ruskoj balerini Ani Pavlovoj. Nitko nije otplesao “Smrt labuda” na glazbu C. Sanit-Saensa poput balerine Pavlove i ništa ne pokazuje toliko... read more >>
HUMUS – NAMAZ OD SLANUTKA

HUMUS – NAMAZ OD SLANUTKA

Znate li da humus smatraju najzdravijim namazom na svijetu? Osim što je najzdraviji, također je i najpoznatiji namaz Bliskog istoka. Ovaj libanonski namaz od slanutka ima izrazito nježnu teksturu i blagi okus. Na istoku se poslužuje gotovo uz svako jelo. Humus je... read more >>
MINI PUB STYLE BURGERI

MINI PUB STYLE BURGERI

Burgeri su postali toliko popularni da je njihov trend u potpunosti zavladao svijetom. Više ih ne poslužuju samo fast food-ovi, možete ih naći u raznim pub-ovima, restoranima ili burger barovima. Smatra se da je hamburger dobio ime po gradu Hamburgu u Njemačkoj.... read more >>
NAAN KRUH I TZATZIKI UMAK

NAAN KRUH I TZATZIKI UMAK

Naan je indijski kruh koji je omiljen na istoku ali i u svijetu. Sastoji se od brašna, kvasca, vode, jogurta i malo maslinovog ulja. Tajna izrade naan kruha je u premazivanju maslacem i pečenja na jakoj vatri. Jednom kada ga probate, možete samo tražiti još.... read more >>
ROŽATA

ROŽATA

Rožata je tradicionalni dalmatinski puding. U Dubrovniku je zovu rozata, tamo je obogaćena  likerom od ruže- rozalinom. Prvi zapis o rožati seže još iz doba Mletaka.   Po svom sastavu i načinu pripreme se ne razlikuje previše od creme caramele ili flana. Mogli bismo... read more >>