ČOKOLADNA MUFFIN PECIVA

ČOKOLADNA MUFFIN PECIVA

Miris toplog peciva tek izvađenog iz pećnice mi je jedna od najdražih stvari u ovako kišnim danima. Ova peciva su ispunjena čokoladom te ispečena u kalupima za muffine.   Tijesto je mekano i pjenasto brioche tijesto od kojeg možete raditi cimet rolice, babku ili druga... read more >>
ČOKOLADNA TORTA SA SMOKVAMA, MASCARPONEOM I KARAMELOM

ČOKOLADNA TORTA SA SMOKVAMA, MASCARPONEOM I KARAMELOM

Ako volite smokve onda će vam ova torta postati omiljena. Pjenasti čokoladni biskvit, domaća marmelada od smokava, karamel i nježna krema od mascarponea dobitna su kombinacija.     Možda će vam djelovati komplicirano zbog kuhanja smokava i izrade karamela, ali svaka... read more >>
BAKED ALASKA

BAKED ALASKA

Baked Alaska je desert koji potječe iz Amerike. Ovim desertom se proslavila kupovina Aljaske. Naime, Aljaska je do 1867. godine pripadala Rusiji koja ju je prodala Americi. Ako vas zanima više o Aljasci, kliknite ovdje.   Kolač se sastoji od biskvita kojim se obloži... read more >>
SALATA S PEČENIM BRESKVAMA

SALATA S PEČENIM BRESKVAMA

Salata s pečenim breskvama, pršutom i burratom je idealna ljetna salata. Ja je radim već nekoliko dana za redom i jednostavno je obožavam.   Rukolu možete zamijeniti bilo kojom salatom, te možete nadodati sve što volite. Masline idu divno uz ovu kombinaciju kao i... read more >>
SLADOLED SENDVIČ KEKSI

SLADOLED SENDVIČ KEKSI

Sladoled sendvič keksi su spoj brownies keksa i sladoleda. Ovi keksi su sve u jednom. Hrskavi brownie izvan, ekstra čokoladni i mekani iznutra te sladoled.   Sendvič kekse možete slagati sa sladoledom po želji, možete koristiti i više vrsta. Osim vanilije, savršeno... read more >>
WONTONS, KINESKI SAVITCI PUNJENI SIROM

WONTONS, KINESKI SAVITCI PUNJENI SIROM

Wontons su kineski jastučići od tijesta punjeni nadjevom. U početku se nisu razlikovali od dumplingsa ali su su s vremenom postala dva različita jela. Wotonsi imaju manje nadjeva te se tijesto drugačije mota. Najčešće se nadjevaju mesom, škampima ili sirnim namazom sa... read more >>