ARAMBAŠIĆI

ARAMBAŠIĆI

Arambašići su jelo koje je u našu obitelj donijela moja baka Sonja. Baka je bila rodom iz Drniša, a arambašići su tradicijonalno jelo toga kraja. Smatra se da su dobili ime po harambašama, vođama alkara. Naime, arambašići se slažu u lonac za kuhanje jedan do drugog,... read more >>
ARANCINI I LIMUNCINI

ARANCINI I LIMUNCINI

Kada ste u prilici nabaviti domaće limune i naranče, tada ih je šteta ne iskoristiti cijele. Jedan od najboljih načina za to je da ušećerite njihovu koricu.   Arancini (ušećerene korice naranče) i limuncini (ušećerene korice limuna) su poslastica koja je jako... read more >>
AROMATIČNI KRUH U LONCU ZA CVIJEĆE

AROMATIČNI KRUH U LONCU ZA CVIJEĆE

Volite li peći kruh? Ja sam postala pravi zaljubljenik u pekarstvo i tijesta. Obožavam miris dizanog tijesta, cijeli proces njegove izrade i na kraju, naravno, prekrasan, domaći i mirisni proizvod.     Kruhovi mi imaju posebno mjesto u gastronomiji. Ovih dana sam im... read more >>
TATARSKI BIFTEK

TATARSKI BIFTEK

Tatarki biftek je delicija koju sam zavoljela uz svog supruga. Ako ga niste probali dosada, svakako vam savjetujem da ga probate. Možda vam pomisao da jedete sirovo meso nije toliko primamljiva, ali moram vas razuvjeriti. Tatarski je mnogo više od komada sirovog mesa.... read more >>
KROŠTULE

KROŠTULE

Kroštule su jedna od mojih najomiljenijih poslastica. Toliko ih volim da bi ih mogla jesti svaki dan, doslovno!  Otkad znam za sebe, za svaku prigodu su se radile i svaka kuća je imala svoj recept.     Prženo slatko tijesto, specifično zavinutog oblika, posuto šećerom... read more >>
FINGER FOOD

FINGER FOOD

Jeste li se ikada pitali kako je nastao finger food? Danas se bez ovih malenih zalogaja teško može zamisliti bilo koja zabava. Maleni, su, ukusni, stanu vam u jednu ruku dok s drugom možete držati čašu omiljenog pića. Čak ne trebate sjediti za stolom u formalnoj... read more >>