Pâte à choux ili hrustavo koje se kuha, a potom peče, jedno je od mojih omiljenih tijesta. Sigurna sam da ga znate po profiterolima ili princes krafnama.

 

Ovo tijesto je poznato po svojoj hrskavosti i nježnosti, a pogačice od njega su jednostavno predivne. Cijele su pjenaste i lagane. Komadići čokolade se divno nadopunjuju i baš lijepo zaokruže cijelu priču.

 

Pjenaste pogačice su idealne uz popodnevnu kavu ili čaj, navečer uz film ili ujutro za doručak. Možete ih kombinirati uz razno voće ili napitke.

 

PJENASTE POGAČICE S KOMADIĆIMA ČOKOLADE

SASTOJCI
  • 125 ml mlijeka
  • 125 ml vode
  • 110 g maslaca
  • 140 g brašna
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 80 g čokolade iskidane na komadiće
PRIPREMA
  1. Pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i namastili uljem u spreju ili tankim slojem maslaca.
  2. U srednje velikom loncu zakuhajte vodu, mlijeko, maslac, šećer i sol. Kada je sve zakuhalo maknite s vatre i dodajte brašno.
  3. Kuhačom miješajte dok se brašno ne poveže s ostalim sastojcima, oko minute.
  4. Dodajte jaje po jaje, koristite se kuhačom ili mikserom kako bi povezali i kako bi vam bila kompaktna.
  5. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu s većim nastavkom (po želji), te napravite hrpice.
  6. Čokoladu iskidajte na komadiće pa je pospite po hrpicama tijesta.
  7. Pecite 17- 20 minuta.
  8. Ohladite prije posluživanja.

 

Dobar tek!