Namaz od kozica je jedan od mojih najdražih namaza. To je, također i moj “it recept” kada nam u zadnji tren dolaze gosti, a ja moram izvaditi asa iz rukava.

Ovaj namaz, osim što je gotov za tren, možete pripremiti u bilo koje doba godine. Kozice, pogotovo one zamrznute su dostupne uvijek.

Možete ga servirati samnog, uz maslac i tost, ali jednako tako i na canape-ima uz razne sireve, povrće i sl.

NAMAZ OD KOZICA

SASTOJCI
  • 500 g očišćenih repova kozica
  • 75 g maslaca
  • 2 žlice sirnog namaza
  • 1 žlica majoneze
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • svježi peršin
  • malo soka od limuna (jedna žličica)
PRIPREMA
  1. Očišćene repove kozica operite u vodi pa ih dobro posušite.
  2. Zatim ih na malo maslinovog ulja prepržite. Neka vam vatra bude jaka, pržite ih svega par minuta (po minutu-dvije sa svake strane).
  3. Prebacite ih u čistu posudu i pustite da se ohlade. Nakon što su se kozice ohladile, stavite ih u blender.
  4. Kozicama dodajte ostale sastojke i sve blendajte dok se smjesa ne poveže i postane kompaktna.
  5. Namaz ohladite u frižideru najmanje sat vremena prije posluživanja.

 

Dobar tek!