Muffini sa zobenim brašnom i borovnicama su zdravija verzija muffina u kojoj nema šećera ni bijelog pšeničnog brašna.
Ovi muffini su jako jednostavni za pripremu i idealni su za doručak.
Rade se od kombinacije brašna. Ja sam koristila integralno pirovo i zobeno brašno linije Farina Speciale. Ako nemate zobeno brašno možete samljeti zobene pahuljice.
Oe muffine možete raditi i s voćem po izboru, možete koristiti orašaste plodove ili čokoladne kapljice.
SASTOJCI
- 160 g integralnog pirovog brašna
- 60 g zobenog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 žličica cimeta
- 2 jaja L veličine
- 240 ml mlijeka
- 115 g meda
- 1 žličica arome vanilije
- 120 g borovnica, svježe ili zamrznute
DODATNO
- zobene pahuljice po želji
PRIPREMA
- Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine i umetnite papirnate košarice.
- Pomiješajte suhe sastojke (integralno pirovo i zobeno brašno, sol, prašak za pecivo i cimet).
- U zasebnoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, med i aromu vanilije koristeći se pjenjačom. Dovoljno je da sastojke samo sjedinite.
- Sada smjesi mokrih sastojaka dodajte suhe sastojke.Sve povežite pjenjačom ili špatulom.
- Smjesi dodajte oprane i osušene borovnice. Ako koristite zamrznute nemojte ih odmrzavati već ih odmah dodajte smjesi.
- Napunite košarice do 3/4. Po želji vrh pospite s malo zobenih pahuljica. Muffine pecite 17-22 minute, odnosno dok vam površina muffina ne porumeni, a čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
Dobar tek!
Draga Nina, super su mi muffini, čak su se lijepo podignuli što nisam očekivala
☺️ Samo što su se jako zalijepili za casice i tijesto mi je bilo jako rijetko, jel to normalno sa ovim brašnom. Hvala na receptu i lijep pozdrav
Draga Jasmina, tijesto je rijetko dok ga ne ispečeš. Lp, Nina
Koliko muffina ispadne od ove smjese?
12 kom 🙂