Muffini sa zobenim brašnom i borovnicama su zdravija verzija muffina u kojoj nema šećera ni bijelog pšeničnog brašna.

 

Ovi muffini su jako jednostavni za pripremu i idealni su za doručak.

 

Rade se od kombinacije brašna. Ja sam koristila integralno pirovo i zobeno brašno linije Farina Speciale. Ako nemate zobeno brašno možete samljeti zobene pahuljice.

 

Oe muffine možete raditi i s voćem po izboru, možete koristiti orašaste plodove ili čokoladne kapljice.

 

 

 

 

SASTOJCI

  • 160 g integralnog pirovog brašna
  • 60 g zobenog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 žličica cimeta
  • 2 jaja L veličine
  • 240 ml mlijeka
  • 115 g meda
  • 1 žličica arome vanilije
  • 120 g borovnica, svježe ili zamrznute

DODATNO

  • zobene pahuljice po želji

PRIPREMA

  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine i umetnite papirnate košarice.
  2. Pomiješajte suhe sastojke (integralno pirovo i zobeno brašno, sol, prašak za pecivo i cimet).
  3. U zasebnoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, med i aromu vanilije koristeći se pjenjačom. Dovoljno je da sastojke samo sjedinite.
  4. Sada smjesi mokrih sastojaka dodajte suhe sastojke.Sve povežite pjenjačom ili špatulom.
  5. Smjesi dodajte oprane i osušene borovnice. Ako koristite zamrznute nemojte ih odmrzavati već ih odmah dodajte smjesi.
  6. Napunite košarice do 3/4. Po želji vrh pospite s malo zobenih pahuljica. Muffine pecite 17-22 minute, odnosno dok vam površina muffina ne porumeni, a čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.

Dobar tek!