Mekani muffini od butternut tikve s predivnom kremom obogaćenom javorovim sirupom moj su odabir za ovo popodnevno druženje. Osim što su toliko jednostavni za pripremu, jako su, jako ukusni.

 

 

Ne znam za vas, ali meni je bundeva must have ovih dana. Ako ste jeli biskvite s ovom poznatom namirnicom, sigurno ste prepoznali tu notu slatkoće i sočnosti koju bundeva ima.

 

 

Za ove muffine vam ne treba mikser. Dovoljne su vam dvije posude. Prvo pomiješate sve mokre sastojke i šećer te im dodate sve suhe sastojke.

 

 

Smjesu rasporedite u kalupiće i ispecite. Za to vrijeme pripremite kremu tako što ćete smiksati maslac, šećer, malo mlijeka i javorov sirup i to je to! Muffini su spremni.

 

 

Muffine možete raditi i bez kreme, možete ih posuti sjeckanim orašastim plodovima prije nego ih stavite u pećnicu i tako ispeći. Možete koristiti i neku od krema koje volite. Biskvit je nježan i lako će se prilagoditi vašim željama.

 

 

 

MUFFINI OD BUNDEVE S KREMOM OD JAVOROVOG SIRUPA (BUTTERCREAM)

SASTOJCI

MUFFINI

  • 150 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  •  1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice đumbira
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića
  • 200 g pirea od bundeve
  • 2 jaja L veličine
  • 150 g šećera
  • 120 ml ulja

KREMA S JAVOROVIM SIRUPOM (BUTTERCREAM)

  • 500 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 2 žlice mlijeka
  • 2 žlice javorovog sirupa

 

PRIPREMA

PIRE OD BUNDEVE

  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  2. Bundevu prepolovite uzdužno pa joj izvadite sjemenke. To ćete najbolje napraviti koristeći žlicu.
  3. Polovice bundeve postavite na lim za pečenje tako da unutrašnjost bundeve bude polegnuta na lim a kora prema vani. Polovice bundeve pecite oko 1 h odnosno dok vam ne postanu mekane kada ih ubodete vilicom.
  4. Pustite ih da se ohlade pa unutrašnjost izdubite žlicom, a koru bacite.
  5.  Bundevu usitnite štapnim mikserom u pire.
  6. Pire možete pripremiti i do tri dana unaprijed i spremiti u hladnjak.

MUFFINI

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za muffine. Postavite 12 papirnatih kalupića u utore.
  2. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine (cimet, đumbir, muškatni oraščić i klinčić). Ostavite po strani.
  3.  U posudi od električnog miksera pomiješajte jaja, šećer, ulje i pire od bundeve. Dovoljno je da se sve spoji. Ovo možete napraviti i pjenjačom bez da koristite mikser.
  4. Sada dodajte sve suhe sastojke koje ste prethodno pomiješali (brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona i začini). Sve povežite mikserom na laganoj brzini ili pomoću špatule.
  5. Pripremljene kalupiće punite do 2/3 visine. Ja to radim žlicom za sladoled.
  6. Pecite ih 15 – 20 minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  7. Muffine ohladite prije stavljanja kreme.

BUTTERCREAM

  1. U posudu od miksera stavite maslac sobne temperature. Mikserom ga dobro izradite pa mu dodajte šećer u prahu. Nastavite miksati dok vam se sve ne poveže.
  2. Dodajte mlijeko i javorov sirup. Sve povežite mikserom.
  3. Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji. Moj nastavak je Wilton 2A.
  4. Svaki muffin ukrasite kremom.

 

Dobar tek!