Izrada kruha ne mora uvijek biti dugotrajna, zahtjevna ni teška. Kruh s praškom za pecivo je gotov za svega pola sata. Osim toga, jako je ukusan i mekan.

 

Ovaj kruh je prvi napravila Kiarina baka, moja mama i Kiari se jako svidio. Recept je preuzela od nje te ga malo modelirala dodavanjem mlijeka i smanjivanjem udjela jogurta. Još je ukusniji.

 

Ovaj kruh je idealan kada poželite topli, svježi i mekani kruh, za doručak ili večeru. Za njegovu izradu vam treba svega par sastojaka i malo vremena.

 

 

 

KIARIN BRZI KRUH S PRAŠKOM ZA PECIVO

SASTOJCI
  • 350 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 12 g praška za pecivo (jedna vrećica)
  • 75 ml mlijeka
  • 180 g jogurta
  • 2 žlice maslinovog ulja

 

PRIPREMA
  1.  Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za pečenje promjera 20 x 20 cm.
  2. U posudu stavite sve sastojke i povežite ih pomoću špatule ili rukama.
  3. Posudu nauljite s malo maslinovog ulja. Tijesto prebacite u posudu i rukama ga lagano utisnite.
  4. Pecite 20- 25 minuta, odnosno dok vam kruh ne porumeni.
  5. Ohladite u kalupu.

 

Dobar tek!