Volite li frozen yogurt? Ja ga obožavam. Divno je osvježavajuć i idealna je zamjena za sladoled. S tim da frozen yogurt možete jesti bez grižnje savjesti. Savršeno, zar ne?

 

 

Za tren je gotov, treba vam samo blender ili sjeckalica, jagode, jogurt i malo meda ili nekog od zaslađivača.  Frozen yogurt možete raditi i s nekim drugim voćem poput borovnica, kupina, malina, kivija i sl.

 

 

Frozen yogurt je u Americi toliko popularan da postoje i njegove prodavaonice. Kod nas ga je teško naći, ali zato uvijek možete npraviti ovu prejednostavnu homemade varijantu.

 

 

Ako volite slađi okus tada dodajte malo više zaslađivača od mene. Ja sam koristila agavin sirup. Vi možete koristiti med, javorov sirup ili po želji.

 

 

Ja sam radila frozen yogurt za posudu dimenzija 25 x 20 centimetara. Koristite posudu koja može biti u zamrzivaču.

 

 

FROZEN YOGURT OD JAGODE

SASTOJCI
  • 450 g jagoda
  • 300 g čvrstog jogurta – preporuka je grčki
  • 2 žlice agavinog sirupa ili meda – po želji nadodajte još jednu/ dvije žlice
PRIPREMA
  1. Jagode operite i posušite. Odstranite im peteljke i stavite ih u zamrzivač dok se potpuno ne zamrznu (nekoliko sati).
  2. U blender stavite smrznute jagode. Usitnite ih na manje komadiće. Dodajte im agavin sirup ili med i jogurt.
  3. Blendajte ih 30 sekundi, odnosno dok smjesa ne postane kompaktna.
  4. Frozen yogurt ulijte u posudu i vratite u zamrzivač da se potpuno stisne.
  5. Prije posluživanja frozen yogurt ostavite 15-ak minuta na sobnoj temperaturi.
  6. Vadite ga kuglicom za sladoled.

 

TIPS & TRICKS
  • Ako nemate blender i koristite sjeckalicu, tada veće jagode prepolovite prije nego ih zamrznete – ovako će vam se lakše smiksati.

 

Dobar tek!